در این مطلب با کمک چند مجله معتبر پزشکی در سرتاسر دنیا، راجب صفرا و بیماری سنگ کیسه صفرا صحبت می کنیم و اینکه آیا خطرناک است یا خیر و اصلا چه علائمی دارد.

شایع ترین نشانه بیماری کیسه صفرا درد در سمت راست بالای شکم، جایی است که کیسه صفرا قرار دارد، می باشد. بسته به نوع بیماری کیسه صفرا و اینکه چه عارضه ای رخ می دهد، فرد ممکن است تب، حالت تهوع، استفراغ و یا زردی را تجربه کند. این بیماری به طور کلی خطرناک نیست ولی نشانه های آن فرد را نا آرام می کنند.
عوارض بیماری کیسه صفرا عمدتا از وجود سنگ های صفراوی نشات می گیرد و ممکن است شامل عفونت مجرای صفراوی (کلانژیت صعودی)، التهاب پانکراس (پانکراتیت)، قانقاریا و سیاه شدن کیسه صفرا (gangrenous cholecystitis) یا انسداد روده ناشی از سنگ کیسه صفرا (gallstone ileus) باشد.

سنگ های صفراوی چیست؟

سنگ های صفراوی اجسامی شبیه سنگ هستند که در کیسه صفرا یا مجاری صفرا تشکیل می شوند. این سنگ ها می توانند کوچک باشند (اندازه دانه شن)، یا ممکن است به اندازه یک توپ گلف باشند. بسته به علائم، افرادی که سنگ های صفراوی دارند ممکن است نیازی به درمان نداشته باشند یا ممکن است نیاز به مصرف دارو یا عمل جراحی برای حذف کیسه صفرا داشته باشند. اگر سنگ ها در مجاری صفراوی هستند، معمولا با اندوسکوپی حذف می شوند.

کیسه صفرا چیست؟

کیسه صفرا یک عضو شبیه گلابی کوچک است که در زیر کبد در سمت راست شکم قرار گرفته ‌است. وظیفه کیسه صفرا، نگهداری و تهیه صفرا است، مایعی که از کبد تولید می‌شود و به هضم چربی‌ها در غذاهایی که می‌خورید کمک می‌کند. کیسه صفرا از چندین ماده شامل بیلی روبین و کلسترول تشکیل شده‌است.

کیسه صفرا با گروهی از مجاری، از جمله مجرای کبدی، کانال کیستیک و مجرای صفراوی مشترک، به کبد و روده وصل شده است. وقتی که غذا می خورید، صفرا از طریق مجرای صفراوی معمول به روده وارد می شود تا در هضم غذا، مخصوصا غذاهای چرب کمک کند.

.

برای مطالعه بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید:

صفرا یا کیسه صفرا چیست؟ چه علائمی دارد و آیا خطرناک است؟


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها